Uzorci i repeticije

  • VODITELJ: JASEN VODENICA
  • TERMIN: pon-čet, 11:00-15:00
  • POLAZNICI/E: Lucija Bogunović, Šimun Bućan, Jiao Guo, Hana Hostić, Anja Mergeduš, Monika Miloševski, Rada Sibila, David Wilhelm

Radionicu započinjemo voditeljevom prezentacijom umjetničkog istraživanja na projektu Crne kutije. Započinjemo razgovor o alatima i tehnologijama korištenima u projektu, kao i povezanim praksama i konceptima. Pokret rotacije bit će princip na temelju kojeg ćemo razmišljati kroz radionicu. Koristeći osnovne eksperimente u mehanici i elektronici, razvijat ćemo animirane loopove, bilo  dvodimenzionalne ili trodimenzionalne i osmisliti kako ih kolektivno postaviti u prostoru.

JASEN VODENICA (1978., Cleveland, Ohio) završio je preddiplomski studij industrijskog dizajna na Ohio State University, a magistrirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer Novih medija. Njegova  je umjetnička praksa refleksija njegove znatiželje i zanimanja oko suvremenih pitanja. Fokusirajući se na skale, izmještanje i tehnologiju te njihove raznolike povijesti, Jason Mulhausen se bavi sakrivenim ideologijama dominantnih narativa. Između 2010. i 2014. radi kao projektni menadžer u studiju Ann Hamilton, a 2007. postaje jednim od osnivača organizacije Third Hand Bicycle Cooperative (Columbus, Ohio). Trenutno živi i radi u Zagrebu. 

Design a site like this with WordPress.com
Get started