Alkemijski megamix

  • VODITELJICA: LUANA LOJIĆ
  • TERMIN: sri 16:45-19:45, čet 11:30-14:30, petak po dogovoru
  • POLAZNICI/E: Roko Čerina, Luna Franjić, Alice Kleva, Hannah Maguire, Toni Petrović, Matko Pranjić, Ana Ramljak

Alkemijski megamix je grupni kaos u 11 pogleda. Mjesto gdje fantaziramo o objektima, prikazima, pjesmama, jezicima, odnosima materije i emocija. 

Radionica će se baviti mijenom i prevođenjem medija kroz osobnu imaginaciju i priču, razmišljat ćemo o životu objekata koje nađemo ili donesemo, o njihovom afterlife-u, hobijima, opsesijama i osobnom stilu. Vježbat ćemo pažljivo gledanje, opisivanje, prepričavanje, mijenjat ćemo perspektive i uloge. Pokušat ćemo napraviti ‘plejlistu’ za prostor u više medija od kojih predlažem: fotografiranje, snimanje, zvuk, pokret, riječ, rečenica, grafit, crtež, nježnost, pravilo igre, zanimljiva površina, privlačnost. Fokus radionice je prvo na stvaranju i djeljenju dojmova, a onda na duhu grupe i organizmično razmišljanje. Cijela je radionica strukturirana kroz niz malih vježbi percepcije i kratkih rasprava. 

Bavit ćemo se pojmovima opservacije, kaosa, minijature, nebitnog i zanemarenog u doba hiperinformacije.

LUANA LOJIĆ rođena je 1991. u Puli. Diplomirala je 2016. godine na Odsjeku za nove medije, Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu. Članica je umjetničkog kolektiva Ljubavnice, fokusiranog na intedisciplinarno spajanje znanosti i umjetnosti, te neformalnog kolektiva M28. Bavi se primijenjenom kozmofilijom i internet nomadstvom. Od poezije za kamenje do živih instalacija, videa, filma, voice overa i live arta koji tematiziraju odnos čovjeka sa sustavima, percepcijama i materijalnostima koje ga okružuju, u svom radu nastoji shvatiti prirodne procese izvan i unutar pojma osjetila. Unutar kolektiva i kontinuiranim suradnjama sa znanstvenicima i stručnjacima istražuje mogućnosti ispreplitanja poetika, nastoji progovarati o hibridnim medijskim solucijama. U 2020. dobila je posebno priznanje za rad what is Sound? 2.0_Alpha blending na 35. Salonu mladih, a rad je izveden nekoliko desetaka puta u Hrvatskoj, te inozemno na festivalu  Ars Electronica u Linzu i Recontres Monde(s) Multiple(s) u Bourgesu. Rad je naveden kao primjer eksperimentalne metodologije na University of Technology u Sydneyju. Na 27. slavonskom biennalu nagrađena je posebnim priznanjem za rad bits of Real: For development purposes only.  Za eksperimentalni film Neptunizam prima treću nagradu na Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva u Vukovaru 2014. godine. Od listopada 2021. do siječnja 2022. boravila je na umjetničkoj rezidenciji na Akademie Schloss Solitude.vatskog filmskog stvaralaštva u Vukovaru 2014.

Design a site like this with WordPress.com
Get started